Kokeneet reissaajat ovat käyneet aina käsivarren erämaassa asti

Kokeneet reissaajat ovat käyneet aina käsivarren erämaassa asti

Rovaniemeläinen Jenni, hänen puolisonsa Joonas sekä koirat Ellu, 10, ja Cera, 2, ovat reissanneet aina käsivarren erämaassa asti. Reissut kohdistuvat pääosin luontoon, mutta hotellilomillakin on käyty. Jenni aloitti koirien kanssa reissaamisen noin 10 vuotta sitten, kun siperianhusky Ellu tuli taloon. Hänellä oli haave koirasta, jonka kanssa voisi retkeillä.

”Olen aina tykännyt liikkua luonnossa. Mietin, että haluan koiran, joka voi retkeillä kanssani. Sitten vähän kuin vahingossa törmäsin siperianhuskyjen kasvattajaan, kun olin vierailemassa vanhemmillani.”

Ellu, Cera, Jenni ja Joonas reissaavat pääosin pohjoisessa. Arkena he käyvät Rovaniemen eri luontopoluilla ja vapaiden koittaessa lähdetään kauemmas. He majoittuvat usein teltassa tai autiotuvissa, aina yhdestä yöstä kahteentoista. Lapin kohteista he vierailevat eniten Syötteellä, Luostolla ja Pyhällä. Pisin reitti Jennillä ja Ellulla on 12 päivän reissu käsivarren erämaahan. Sekä Ellu että nuorempi Cera ovat molemmat innokkaita ja tottuneita reissaajia; Cera lähti erämaan vaellukselle jo neljän kuukauden ikäisenä.

”Tykkään karusta luonnosta ja käsivarren erämaa on vienyt palan sydäntäni. Kun Cera oli vielä pieni, päätin ottaa hänet meidän mukaamme pidemmälle reissulle. Ajattelin, että kannan hänet ne matkat, joita hän ei jaksa kävellä. Mutta hienosti meni, Cera on oppinut paljon reissaamisesta vanhemmalta Ellu-koiralta.”

Koirien kanssa lapissa, kuvassa pariskunta ja kaksi koiraa.

Vinkkejä koiran kanssa reissaamiseen

Kokeneella reissaajaporukalla on hyviä vinkkejä reissaamiseen ja sen aloittamiseen. Jennillä on matkassa aina mukanaan muutama perusasia, kuten koirille sidostarpeet, kipulääkkeitä reseptillä, haavanhoitolääkkeet sekä nesteytys- ja ripulilääkkeet.

Jenni, Joonas ja koirat treenaavat vaeltamista ympäri vuoden, mutta ennen pidempiä vaellusreissuja treeniä lisätään. Koiran kunto kannattaa myös aina huomioida. On hyvä osata lukea koiraa; onko koiralla hätä, uskaltaako se ylittää jokia tai siltoja?

”Teemme pidemmät reissut aina syksyllä ja keväällä, mutta myös talvireissaaminen on sekä koirien että minun mieleeni. Reissut tehdään aina koirat huomioiden. Seniorikoira Ellu jaksaa reissata hienosti, mutta hänen ehdoillaan mennään ja kevennetään tarvittaessa.”

Jenni vinkkaa, että reissuun kannattaa lähteä rohkeasti. Ei kannata liikaa jännittää sitä, että koira haukkuu yleisillä paikoilla. Kyllä ihmiset ymmärtävät. Jos telttaretkeily kiinnostaa, kannattaa teltassa nukkumista harjoitella ennen pidempiä reissuja – esimerkiksi omalla pihalla.

Suositus reissukohteeksi

Jennin reissuporukka suosittelee koiran kanssa reissaaville Syötettä, ympäri vuoden. Syötteellä on hyvät hiihtomahdollisuudet ja mahdollisuus yöpyä autiotuvissa tai teltassa. Myös hotelleissa on koirahuoneita. Koirat ovat kaiken kaikkiaan todella tervetulleita Syötteelle.

”Koiran kanssa reissaamisessa parasta on seura ja koiran tuki sekä luotettavuus. Jos joskus itsellä on sellainen olo, että ei jaksa, niin koirat kyllä tsemppaavat. Se ilo, mitä koirista näkee reissun päällä, on parasta.”

Seuraa Jennin, Joonaksen, Ellun ja Ceran reissuja Instagramissa @jenninrinkassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *